Resa till Kos

Resa till Kos

Det vanligaste sättet att ta dig till Kos är via ett charterbolag. Antingen kan du boka en flygstol och välja ditt hotell på egen hand, eller också bokar du ett all-inclusive alternativ med både boende och flyg i ett enda paket. Om du redan skulle befinna dig i Grekland på någon annan ö eller på fastlandet, finns det inrikesflyg eller båttrafik att använda dig av. Här presenteras du de bästa sätten för att smidigast ta dig till Kos.

Charterbolag som åker till Kos

Flygplatsen på Kos heter Hippokrates eller KGS i förkortning. Den är relativt liten men tar emot många flyg under högsäsongen. Från Sverige tar du dig lättast till Kos från Stockholm-Arlanda. Restiden brukar ta runt 4,5 timme. Bolag som anordnar charterresor till ön är bland andra:

  • Ving
  • Apollo
  • Ticket

Dessa resebolag har ett större antal hotell som ingår i resan om du önskar. Alla med sina komfortabla egenskaper för både barnfamiljer, sällskap och förälskade par. Har du tur kan du hitta riktigt billiga sista-minuten resor, både under hög- och lågsäsong.

Reguljärflyg till Kos

Föredrar du att boka hotell oh flygresa helt på egen hand utan inblandning av charterbolag, finns det vanliga flygbolag som har rutter till Kos. Ibland behövs en mellanlandning. Du kan exempelvis boka direktflyg till Aten från Stockholm-Arlanda och åka vidare till Kos därifrån. Flygbolag som trafikerar Stockholm-Aten är:

  • Norwegian
  • Aegean
  • KLM

Du kan även åka med Easyjet till Berlin och byta till Kos därifrån. Andra byten med olika flygbolag kan ske inom Europa, till exempel via Amsterdam.

Från Bodrum

Vill du slå två flugor i en smäll och se Turkiet samtidigt som du besöker Kos? Ett hett tips är att flyga till Bodrum med Turkish Airlines eller Pegasus och ta båten över havet till Kos.

Det finns även bra möjligheter att ta färjan mellan Bodrum och Kos flera gånger i veckan. Tre rederier som trafikerar rutten är:

  • Bodrum Express Lines
  • Dodecanese Flying Dolphines
  • Dentur Avrasya

Resa till Kos inrikes från andra grekiska öar och orter

Skulle du redan befinna dig i Grekland kan du ta dig till Kos med både flyg och båt. Från Aten och Rhodos går det till exempel ett par direktflyg om dagen och från Korfu och Thessaloniki kan du åka med flyg en gång om dagen, inklusive en mellanlandning.

Färjetrafik

Kos är en ö i Egeiska Havet och här ligger även många andra fina öar som du kan besöka. Du som vill öluffa runt och ta dig till Kos via färjetrafiken eller genom kryssningar kan utnyttja den och få en intressant upplevelse till havs. De flesta öar som ligger i närheten har båtrutter utstakade för den som vill prova på det här resesättet. Öar som förbinder Kos är bland andra Pireus, Samos, Santorini och Syros.

OBS! Tänk på att det finns olika typer av färjor som inbegriper olika prisklasser. De extrasnabba färjorna eller bärplansbåtar som de också kallas, kostar dubbelt så mycket som de vanliga. Fråga på plats vilken som är vilken eller boka online och jämför priset.