Kos bästa stränder

Kos bästa stränder

Kos bjuder på sagolika stränder med klippor och klarblått vatten, perfekt att dyka och snorkla i. För soldyrkaren har vi tagit fram ett axplock av stränder som är värda att besöka. Det finns många stränder på Kos och hittar du inte plats på den ena dröjer det inte lång tid innan du kommer till nästa strand och ser dina chanser att bada där.

Sand och hav i Kamari Beach

På Kamari Beach har du sand så långt ögat når. Stranden ligger alldeles nära staden Kefalos och är belägen ca 4 mil sydöst om huvudstaden Kos om det är där du har hyst in dig under resan.

På Kamari Beach har du tillgång till allt vad en soldyrkare behöver:

  • Solstolar
  • Parasoller
  • Vattenaktiviteter som vindsurfing och liknande
  • Kaféer och små tavernor

Stranden är lika perfekt för en barnfamilj som för ett förälskat par som vill bli riktigt solkyssta. Tänk dock på att vattnet här kan vara lite kallt.

kamari - Kos bästa stränder
Kamaribukten med strand och Kefalos stad

Lambi vid Kos stad

Du som bor i Kos stad och inte vill åka alltför långt kan sola och bada bara ett stenkast från myllret. Vid Lambi Beach har du alla nödvändigheter som kaféer, solstolar och nära till shopping. Stranden är dock bara en kilometer lång och fylls upp relativt snabbt. Den är bra för barnfamiljer men kanske inte lika rolig för dig som vill bada lite mer avskilt. Däremot kan den erbjuda lite skön avsvalkning efter en lång dag till fots inne i staden, kanske innan läggdags och för att se solnedgången.

Mastichari – för dig som vill upptäcka ett grekiskt paradis i solnedgången

Mastichari är ett litet semesterparadis på Kos, 22 km från Kos stad. Det kan man förstå med tanke på att en av öns vackraste stränder ligger i närheten.

Många menar att stranden vid Mastichari är den allra finaste på Kos. Upptäck själv och bilda dig din egen uppfattning! Den är relativt ostörd och vild men kan erbjuda en rad vattensporter. Mastichari är vindsurfarnas älsklingsstrand, både på grund av vågorna och på grund av solnedgången som är häpnadsväckande vacker där. Det är en sandstrand med vit sand som bildar en fin kontrast till det klarblå vattnet. Vill du vara ifred på stranden? Hitta din plats på den västra sidan där det är mer folktomt.

Har du aldrig vindsurfat förut? Gå på strandens vindsurfingskola och lär dig att bemästra vågornas makt.

Mastichari - Kos bästa stränder
Solnedgång vid stranden Mastichari på Kos

Varma källor på Paradise beach

Bara namnet ger dig en hint om att Paradise beach är en vacker strand att ta sin tillflykt till när sol- och badlusten kommer. Den ligger 3 mil sydväst om Kos stad och är enkel att ta sig till med både bil och buss. Sanden är underbar att ligga på, vattnet bäddar för massor av aktiviteter men det absolut mest intressanta är nog de små luftbubblorna i varma källor som ibland kommer upp till ytan. Anledningen? Vulkanen på ön Nisyros som ligger alldeles i närheten visar på det sättet sin närvaro då och då. Inget att oroa sig för och du kan till och med åka över och besöka vulkanen för bara några euro. Testa på att bada i spa eller svalka dig i det kallare vattnet runt omkring. En härlig kombination!

Sanddynornas Marmawi

Tycker du om stränder med vidder? På Marmawi finns vackra sanddynor och små grästuvor som sticker upp. Sanden är varm och finkornig och vågorna kan bli ganska stora. På Marmawi kan du hyra katamaran eller vindsurfingbräda och utöva vattensport när den är som bäst. Då stranden är flera kilometer läng brukar det alltid finnas en ledig plats utan att du behöver trängas som en stolle, men kom ändå hit i god tid under högsäsong för att vara säker på att få favoritplatsen.