Ta sig runt


Den gröna ön Kos är förutom otroligt vacker även otroligt flack, vilket gör att allt det vackra kan beskådas från cykelsadeln utan att det för den delen behöver kännas som ett spinningpass på Friskis & Svettis. Det är också väldigt vanligt bland turister att man väljer att hyra en cykel, trots att det finns gott om andra alternativ till hands.

Bussförbindelserna mellan de olika städerna och byarna på ön är hyggliga och det finns även bra stadsbussar i huvudstaden. Därutöver finns såklart alternativet taxi för den som vill komma fram fort och smidigt, mot att betala lite mer.

Det är också fullt möjligt att hyra en bil, moped, vespa eller motorcykel om man själv vill ta sig ut till de vackra byarna. Det kostar knappt något att hyra en cykel, medan du får räkna med minst 2 000 kronor för att hyra en bil i två dagar.

Om du är sugen på att båtluffa, vilket rekommenderas varmt i den grekiska arkipelagen, så är Kos en perfekt utgångspunkt. Det finns ypperliga båtförbindelser till bl.a. Kalymnos, Rhodos, Patmos och Leros. Vidare går specifika badbåtar till stränderna.
.
Copyright © 2008 - 2018 Kos.nu Alla rättigheter förbehålles.